Idősek klubja 2009

Vilyvitányi Idősek Klubja 2009 eseményei

2009. 12. 02. -án a Vilyvitányi Idősek Klubjában szellemi vetélkedő került megrendezésre a Kishutai Idősek Klubja ellátottjaival, dolgozóival közösen. A jó hangulatú vetélkedőt egy kis közös falatozás, majd nótázás követte. Az idősek felelevenítették a régmúlt idők történéseit, a közös emlékeket. A nap zárásaként a Kishutai Idősek Klubja vezetője meghívott hozzájuk vendégségbe, erre januárban kerül sor.

 

 

 

 

 

Az idősek Klubja szervezésében imaóra kerül megrendezésre (közös elmélkedés, kötetlen beszélgetés) 

Görög katolikus imaóra: minden hónap első hétfőjén 11-12 óráig.
Első alkalom: 11.02.hétfő 11 órától
Református imaóra: minden hónap másodi hétfőjén 13-14 óráig.
Első alaklom: 11.09. hétfő 13 órától
Római Katolikus imaóra: minden hónap harmadik csütörtökén 13-14 óráig.
Első alkalommal: 11.19. csütörtök 13 órától
Igény szerint az intézménybe jutást a falugondnoki autóval segítjük. Kérjük, előre jelezze az Idősek Klubjába dolgozóknál, amennyiben a szállítást igénybe kívánja venni. Az imaórák ökumenikusak, minden felekezethez tartozókat várunk minden imaórára, közös együttlétre.

  

 

 

 

 

 

 

2009. 09. 30-án az Idősek Klubja tagjai kirándulást szerveztek a Vilyvitányi Vadasparkba. A túrázás alatt jó idő volt, ez fokozta az amúgy is emelkedett hangulatot. Kényelmes tempóban sétáltunk el az állatokig, mindenki fizikai és egészségi állapotát figyelembe véve. Dezső, a szarvas, már várt minket, jutalmul almával etettük meg. A muflonok nem merészkedtek közel hozzánk, de a vaddisznók nem féltek. Őket morzsolt kukoricával jutalmaztuk. Pihenésként nótáztunk, majd visszaúton megnéztük az idei gombatermést. Mivel elég sok gombát (fenyő tinóri, rizike) láttunk, így két nap múlva újabb kirándulást szerveztünk, ahonnan mindenki bőséges vacsorára valóval tért haza.

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Pállné Petruska Éva intézményvezető nyilatkozata – 2009.09.10. Helyi Krónika – Várakozáson felüli számban jöttek el az eddig csak otthon, kettecskén élő idős emberek , akik igenis igénylik a közösségi életet, hogy legyen kikkel találkozni a szabad órákat értelmes cselekedetekkel eltölteni vagy együtt nevetni, beszélgetni. Erre bizonyíték, hogy a falu közel száz fő nyugdíjas közül ma már 60-70 tér be rendszeresen a klubba napi szinten és vesz részt annak foglakozásain, rendezvényein. A szellemi szabadidős szórakoztató kulturális és fizikai foglalkozások sora az egyének fizikai, egészségügyi és mentális állapotát figyelembe véve változik. Az eltelt két hónap eseménydús volt – nyilatkozta- szellemi vetélkedők, egészségügyi előadások, Nótacsoport megalakítása és egy jó izű bográcsozás a testvérklubjukká fogadott Kishutai Idősek Klubjának tagjaival. Az intézményvezetőtől és a két gondozó-munkatárstól persze a klub működtetése nagyfokú kreativitást , emberséget, megértést, türelmet kíván , de ők azt mondják ennek nincsenek híján és mindig örömmel , odaadással terveznek és foglalkoznak az idősekkel , akik ezt persze nem mulasztják el meghálálni.


 Elindult a kedvezményes szociális étkeztetés 2009.09.01-től. A napi egyszeri meleg ételhez jutás lehetőségét az állami támogatás és a helyi Öregek Klubjának működése teszi lehetővé. Hétfőtől péntekig biztosított meleg étel ( leves és főétel ) jövedelemhatárok szerint, kedvezményes áron vehető igénybe házhoz szállítással vagy a helyi Öregek Klubjában.


 A Klub vezetője egyéb foglalkozásokat is szervez. Mindenki nagy örömére a tésztakészítés fortélyait gyakorolják. Csigatészta készítés minden mennyiségben jelszóval. 2009.augusztus 16.-án közös csigatészta készítés volt, együttműködve a Vilyvitányi Fiatalokért Egyesülettel. A fiatal lányok megtanulhatták az idősebbektől hogyan készül a tészta.

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2009. augusztus 6.-án a falunapon a klub tagjai külön műsorszámmal mutatkoztak be. Megalakították a Vilyvitányi Hagyományőrző Kórust. Hagyományos vitányi népdalokat adtak elő.

  

Eladó ingatlanok

reflection effect

Eladó ingatlanok Vilyvitányban...

Részletek...

Falusi vendéglátás

Falusi vendéglátás Vilyvitányban...

Részletek...