TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1200 sz. projekt

SAJTÓKÖZLEMÉNY


 

 

LEZÁRULT A VILYVITÁNYI ÖNKORMÁNYZAT TÁMOP – 6.1.2 – 11/1 – 2012 -1200 SZÁMÚ, VILYVITÁNY TELEPÜLÉSEN EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI ÉS EGÉSZSÉGMEGŐRZÉSI PROGRAMOK MEGVALÓSÍTÁSA CÍMŰ PROJEKTJE


A projekt megvalósulási ideje: 2013. szeptember 1 - 2014. június 30.

A Vilyvitány Község Önkormányzata által 2013. szeptember 1-én indított projekt célja a településen egészségfejlesztési és egészség-megőrzési programok megvalósítása volt, melynek célcsoportja a település lakossága.

A megvalósítás során közel több mint 20 féle program (egészségügyi állapotfelmérés, biciklitúra, egészséghét, sportfoglalkozások, előadások, sportversenyek stb.) került megvalósításra, amelyekbe több mint 400 főt vontunk be és juttattunk díjmenetesen az egészséges életmódot támogató foglalkozásokba, szolgáltatásokba.

A résztvevők visszajelzései alapján indokolt és szükséges volt a projekt megvalósítása. Többen jelezték, hogy a hallottak, tanultak egy részét mindenképpen beépítik a saját és családjuk életébe. Különösen tetszettek a résztvevőknek a biciklitúra és a tábor.

A projekt keretében beszerzésre került eszközöket (ping- pong asztal, ütő, labda, tollas ütő, háló, labda) meghatározott időpontokban a lakosság a program befejezése után is díjmentesen használhatja.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

 

Vilyvitány Községi Önkormányzat
3991 Vilyvitány, Ady Endre u. 2.
06-47/308-071
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.vilyvitany.hu

 

 

Egészségfejlesztés Vilyvitányban

 „Vilyvitány településen egészségfejlesztési és egészségmegőrzési programok megvalósítása” című, TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1200 számú projekt rövid bemutatása

A projekt célja:

Vilyvitány községben az egészséget szolgáló egyéni magatartásminták és életmód elterjesztése és ezen keresztül az életminőség javítása, annak érdekében, hogy ez egészséges életmód ezen belül a rendszeres mozgás, az egészséges táplálkozás, az élvezeti szerek mértékletes használata beépüljön a helyi közösség értékeibe.

Tervezett programok:

Egészséghét: ennek keretében mozgásra ösztönző programok, valamint előadások és személyre szabott tanácsadások (pl.: fogyás, makro biotikus táplálkozás, táplálkozás – folyadékfogyasztás és az energia felhasználás kapcsolata, mennyiségi és minőségi éhezés, életvezetés, szűrővizsgálatok szerepe, fontossága) és egészséges, helyi ételek és italok kóstolója.

Egészségügyi állapotfelmérés: egy nap egy komplex, holisztikus módszerrel történő egészségi állapotfelmérés, személyre szabott tanácsadással.

Egészségterv készítés: elkészül a helyi közösség bevonásával egy komplex állapotleírás, egy problématérkép, egy stratégia és cselekvési terv, amelynek a célja a településen élők egészség tudatosságának, életminőségének fejlesztése.

Fórum: az egészségterv elkészítéséhez kapcsolódó fórum 2 alkalommal kerül megvalósításra. Az egyik a program elején, amikor a probléma feltérképezése történik, a másik a folyamat végén a terv ismertetése és elfogadása céljából.

Előadás: 3 előadás, tanácsadások (táplálkozás – folyadékfogyasztás és az energia felhasználás kapcsolata, mennyiségi és minőségi éhezés, stressz kezelés, a mozgás szerepe az egészségmegőrzésben)

Interaktív kiállítás: az egészséges táplálkozás, illetve energia egyensúly megtartása, és/vagy  visszaállítása témakörében kerül kidolgozásra.

Weblap: Egészségfejlesztéssel, egészségneveléssel, egészségtudatos magatartással  kapcsolatos információkat közlő, a helyben elérhető egészségfejlesztési témájú programokat, szolgáltatásokat megjelenítő honlap.

Plakát verseny: Két korosztálynak az egészséges, helyi élelmiszerek termeléséről és  fogyasztásáról, az egészséges táplálkozásról. A beérkező pályaműveket zsűri értékelte és díjazta, alsós és felsős kategóriában.

Sportfoglalkozás: 3 hónapon keresztül korcsolya és torna foglalkozások kerülnek megtartásra

Életmód tábor: 15 fővel 5 napos életmód tábor kerül megszervezésre valamelyik közeli településen

Versenyek: tollaslabda és kosárlabda verseny megrendezése a helyi játszótéren, étkezéssel, díjakkal, játékvezetőkkel.

Biciklitúra: Egy fél napos (kb. 6 óra) bicikli túra szervezése a Hegyközben, túravezetővel, bérelt kerékpárokkal és étkezéssel.

Programjainkon minden kedves lakost szeretettel várunk!

 

 

 

 


 

 

 

 

Eladó ingatlanok

reflection effect

Eladó ingatlanok Vilyvitányban...

Részletek...

Falusi vendéglátás

Falusi vendéglátás Vilyvitányban...

Részletek...